top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

BRIEVEN

Vandaag kwamen een vader en dochter op consult. Dochter was begin van het jaar al eens geweest. Omdat er zoveel mensen op consult komen en ook vaak achter elkaar, is het onmogelijk te onthouden wat ik heb gezegd tijdens een consult. Vader wilde graag contact met zijn vrouw die al stond te popelen om met haar man en dochter te ‘praten’.

Ze vertelde over haar leven en over haar plotselinge overlijden. Ze was nog zo jong, slechts begin 50. Niet een leeftijd waarvan je verwacht dat iemand plotseling komt te overlijden. Ze vertelde wat de doktoren ook al hadden gezegd en het was fijn om de bevestiging te krijgen.

Tijdens het gesprek kwam vooral de sterke liefde voor haar gezin en familie sterk naar voren. geld en spullen waren niet belangrijk voor haar. Ze sprak vol liefde over de ontmoeting met haar echtgenoot, had advies voor haar kinderen en kleinkinderen, de tijd die ze had doorgebracht met haar dierbaren was de mooiste tijd van haar leven.

Na afloop spraken we nog even na en de vader vertelde dat hij blij was dat hij was meekomen met zijn dochter. Ondanks dat hij wat sceptisch was, kon hij door alles wat zijn vrouw vertelde, er niet meer omheen, dat ze er nog was.

Zijn dochter vertelde nog dat haar moeder de vorige keer had gewezen op een brief die ze had achtergelaten. Ze had precies aangegeven in welke lade deze te vinden was. Thuis was ze gelijk op zoek gegaan en tot hun grote verbazing vonden ze inderdaad een brief die ze had achtergelaten voor haar gezin. Ze hadden al eerder in diezelfde lade gekeken maar niks gezien, en de brief bleek tussen een mapje geschoven te zijn.

Wat een mooie bevestiging van de aanwezigheid van deze bijzondere vrouw, en een mooi bericht van haar na haar overlijden. Elk consult blijft een mooie bevestiging dat onze dierbaren er nog zijn, met ons meekijken en dat liefde niet ophoudt waar het leven eindigt. En elke keer bevestigd het mij dat het belangrijk is te genieten van elke dag.

bottom of page