top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

BESMETTING

Ze was slechts 8 jaar oud toen ze opeens ziek werd. Een vrolijk meisje die plotseling in het ziekenhuis belandde.

Niemand wist wat ze had, ze wisten ook niet of het besmettelijk was en uit voorzorg werd ze in quarantaine geplaatst. Haar ouders en zusjes mochten niet meer bij haar in de buurt komen, afgeschermd door plastic lag dat jonge meisje in dat grote ziekenhuisbed.

Het ging steeds slechter met haar en de artsen stonden voor een raadsel. Ze brachten haar over naar het Academisch ziekenhuis in Groningen.Daar was een arts die wellicht het antwoord had. Helaas overleed deze man geheel onverwachts aan een hartstilstand en waren ze terug bij af.

Machteloos moesten zij toekijken hoe ze steeds zieker werd en afgescheiden van haar familie kwam ze uiteindelijk te overlijden. Onderzoek wees uit dat het waarschijnlijk Malaria was geweest. Een ziekte die wordt overgedragen door een mug in de tropen. Dit meisje was echter nog nooit in het buitenland geweest.

Het was een vreselijk verlies voor dit gezin, mede doordat ze hun dochter en zusje niet meer vast mochten houden. Ze moesten achter het plastic blijven uit angst voor besmetting.Net als nu de vele mensen die door het Corana virus getroffen zijn. Alleen in een bed omringd door plastic en mensen met mondkapjes voor. Met het enige verschil dat dit virus wel besmettelijk is en overdraagbaar is.

Voor dit meisje bleek achteraf de quarantaine niet nodig te zijn. Net zoals voor een hoop mensen die nu komen te overlijden. Dat is niet nodig als we er nu met z’n allen voor gaan zorgen dat dit virus zich niet verder verspreid.

Ik denk veel aan dit meisje de laatste tijd en wat ze heeft moeten doorstaan. Dit meisje, naar wie ik ben vernoemd en die ik graag had willen leren kennen, mijn tante Anneke!

Laten we verstandig zijn, de afstand die we nu nemen, zorgt ervoor dat we elkaar straks weer echt vast kunnen houden.

Wees lief voor elkaar!

bottom of page