STREEPJE

Ik las over een man die sprak op de begrafenis van een vriendin. Hij verwees naar de data op haar grafsteen: van het begin - tot het einde.

Hij merkte op dat haar geboortedatum voorop stond en sprak met tranen over de datum daarachter. Maar, zei hij, het belangrijkste van al is het streepje tussen de jaartallen in.

Want dat streepje vertegenwoordigt de hele periode die ze op aarde heeft doorgebracht. En nu weten alleen zij die haar beminden wat dat streepje waard was.

Want het gaat niet om hoeveel wij bezitten de auto's.... het huis.... het geld. Watt telt is hoe wij leven en liefhebben en hoe we ons streepje invullen.

Dus denk hier lang en diep over na. Zijn er dingen die je wil veranderen? Want je weet nooit hoeveel tijd je nog hebt. ( je bent misschien al halverwege het streepje)

Als we maar voldoende blijven stilstaan bij wat waar en echt is, en altijd proberen te begrijpen hoe andere mensen zich voelen.

Als we ons minder opwinden en meer waardering tonen en houden van de mensen in ons leven zoals we nooit van iemand hebben gehouden.

Als we elkaar met respect behandelen en vaker glimlachen en het besef dat dit speciale streepje misschien nog maar even duurt

Dus, als jouw grafrede wordt uitgesproken de daden van je leven opnieuw opgedist ben jij dat trots op de dingen die ze zeggen hoe jij je streepje hebt ingevuld?

Geschreven door: Linda M. Ellis

OVERZICHT

WELKOM  ANNEKE  CONSULT  COACHING  WORKSHOPS  JAARTRAINING  RETRAITE  AGENDA  CONTACT

 

ANNEKE KLAASSENS   SPIRITUEEL CENTRUM   ATALANTA 145   +31 (0)6 15 669 660.  KVK 32062959   BTW NL1676.19.792.B.01

 

© 2020 ANNEKE KLAASSENS     ONTWERP  MONIQUEVANKESSEL.NL