top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

GELE ROOM

Iedereen die mij kent weet dat ik gek ben op gele room. Een puddingbroodje, tompouce, vlaai, als er maar goede lekkere gele room in zit. Vroeger haalde ik al puddingbroodjes bij de bakker om de hoek, die waren heerlijk. In Frankrijk haal ik altijd de heerlijkste beignets met gele room bij Tarte Tropiziene. En in Ibiza stad hebben we een bakker ontdekt die hele lekkere kransen maakt met gele room. Vanmorgen kwam er een vriendelijke dame op consult die graag contact wilde met haar echtgenoot. Haar man was er al voordat ik begon. Een leuke gezellige man, die veel te vertellen had. Hij vertelde over zijn passie, zijn werk als banketbakker. Hij maakte de mooiste taarten van suiker en van marsepein. Elke dag ging hij met veel plezier naar zijn werk. Vervolgens kregen we het over gele room. Hij vertelde dat weinig bakkers nog maar echt lekkere gele room maken. In hun bakkerij wordt de room nog steeds gekookt, en dat maakt het zo uniek. Er is strenge controle op maar hij is blij dat ze het nog steeds volgens de oude traditie maken. Vol trots vertelde hij dat zijn zoon de zaak had overgenomen. Ze hadden al een paar bakkerswinkels en hij vertelde dat er net nog een uitbreiding geweest was. Wat bleek nou, de bakkerij van deze familie, zat een paar honderd meter van mijn vorige huis. De bakkerij die ze nu hebben overgenomen zit vlakbij mijn ouderlijk huis en is de bakker waar wij jarenlang ons brood haalden, en de lekkere puddingbroodjes. De echtgenoot haalde nog wat mooie herinneringen op, gaf nog wat advies aan zijn zoon en liet blijken dat hij nog steeds zeer betrokken was bij de familie. Een man die genoten heeft van het leven, hij wist dat hij niet oud zou worden en leefde daarom voor de volle 100%. Nadat ik afscheid had genomen van deze dame met haar leuke echtgenoot, liep ik de keuken in.Tot mijn grote verrassing stond daar een puddingbroodje voor me klaar. Monique had heel sterk het gevoel dat ze er eentje voor me moest gaan halen. Het was heerlijk, met dank aan deze leuke bakker en zijn vrouw. Als ik weer in het Gooi ben ga ik zeker een puddingbroodje halen met gekookte gele room, dat beloof ik!

bottom of page