top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

50 YEARS OF MEMORIES

Vorige week was ik jarig en ik behoor nu officieel tot de groep 50 plussers. Ik krijg nu speciale 50plus korting op allerlei uitstapjes zoals musea, bioscopen en ik kan een naar de 50plus beurs, speciaal voor senioren. Er gaat een hele nieuwe wereld voor me open.

Toch besloot ik om dit heugelijke feit niet in Nederland te vieren, dus geen Sara poppen voor de deur, je hoefde niet te toeteren als je langs reed, want ik zat heerlijk met Monique en m’n vader boven op een berg op Ibiza.

Toen we ’s middags heerlijk in het zonnetje aan de taart zaten, kreeg ik mijn cadeau van Monique. Een mooie ingepakte doos met daarin 50 enveloppen. In al die 50 enveloppen zaten herinneringen en foto’s van mijn familie en vrienden. Mooie verhalen van vroeger, van leuke momenten, emotionele momenten met iedereen die mij dierbaar is, en wat zag het er allemaal mooi uit.

Ruim anderhalf uur heb ik er over gedaan om ze allemaal voor te lezen, met een doos tissues naast me en uiteindelijk een lekker glas wijn. Wat geweldig om al deze momenten weer voorbij te zien komen en te herbeleven. Er waren mensen bij die ik al een tijd niet gesproken had, en dit cadeau was gelijk een goede reden om weer af te spreken en bij te praten.

Een beter cadeau had ik me niet kunnen wensen.

Mijn vader is twee dagen na mij jarig en hij vierde dit jaar zijn 80ste verjaardag. Dit wilden we natuurlijk met ons gezin vieren dus kwamen mijn broers en hun gezinnen ook naar Ibiza. Wat een heerlijke week hebben we gehad, vol met mooie dierbare momenten, veel gelachen en wat hebben we genoten.

In één van de enveloppen zat ook een brief van oude vrienden Hanneke en Lex, die we lang niet gezien hadden. We hadden wel steeds het plan om af te spreken maar het was er niet van gekomen. Dus na de vakantie stond het boven aan ons lijstje.

Helaas besliste het lot anders en is Lex van de week plotseling overleden. We hadden niet kunnen vermoeden dat onze volgende afspraak op de uitvaart zou zijn.

Het heeft ons wel weer doen nadenken hoe belangrijk het is om van elk moment met elkaar te genieten en mooie herinneringen te creëren. Om tijd vrij te maken voor de mensen die dierbaar zijn in je leven. En wat een cadeau deze week met elkaar was.

Want als je van iemand houdt die een herinnering is geworden, wordt die herinnering van onschatbare waarde!

Liefs, Anneke

bottom of page