top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

MIJN VADER

Mijn hele leven was ik een 'moederskindje'. We konden soms niet met elkaar maar zeker ook niet zonder elkaar. Mijn vader en ik deelden onze passie voor sport. Zodra er ijs lag gingen we richting de plassen om te schaatsen. Hele tochten hebben we samen gemaakt, heerlijk vond ik dat. Als we in de zomer met vakantie gingen, was er altijd wel water in de buurt. En nog vaak moet ik horen dat hij me uit het water gevist heeft toen ik in Oostenrijk een meer probeerde over te zwemmen. Ik was een jaar of acht en ik vond toen dat het best kon (eigenlijk nog steeds ;-). Bijna 7 jaar geleden overleed mijn moeder en stond m'n vader er alleen voor. In het begin heeft hij nog een poging gedaan om te koken maar al snel besloot hij om één keer in de week bij alle kinderen te komen eten. Door die etentjes elke week hebben we elkaar steeds beter leren kennen. Verhalen van vroeger, herinneringen aan m'n moeder, alles komt voorbij. Die momenten zijn ontzettend kostbaar. Omdat er toch nog wat dagen zijn in de week dat m'n vader wel thuis eet, koken we vaak wat extra en geven we bakjes eten mee. Afgelopen week vertelde hij dat de vriezer al weer aardig leeg was dus besloot ik om maandag een 'kookdagje' in te plannen. Ik had mijn moeder ooit beloofd om voor m'n vader te koken en de gerechten te maken die zij ook altijd maakte. Terwijl ik in de supermarkt liep was ik in gedachten met m'n moeder aan het praten en ik voelde haar aanwezigheid. Bepaalde recepten wist ik niet helemaal meer maar ze wist me precies te vertellen wat ik nodig had. Ook tijdens het koken hoorde ik haar aanwijzingen geven en ik voelde hoe blij ze was dat ik dit deed. Mijn vader eet niet zo veel maar toch heb ik de bakjes iets voller gedaan met extra groenten erin en hoop ik dat hij alles lekker op eet. 's Avonds stond ik met een doos vol bakjes eten voor de deur en m'n vader was blij verrast. Ik kreeg een dikke knuffel en toen ik opkeek, zag ik het lachende gezicht van mijn moeder tussen de foto's aan de muur. Zo werd een dagje koken voor m'n vader, een dagje koken met m'n moeder!

Kommentare


bottom of page