top of page

Omdat we zeker willen weten dat we communiceren met de juiste persoon geef ik een aantal bewijzen door zoals b.v. de manier van overlijden, beschrijving van de persoonlijkheid, gedeelde herinneringen enz. Het consult wordt afgesloten met een boodschap of een advies voor jou.

‘RETURN IF POSSIBLE’

Het onvermijdelijke moment van afscheid nemen naderde en iemand waar je zielsveel van houdt moet je loslaten. Nu hoor je verhalen van mensen die bij iemands overlijden zijn en de ziel uit het lichaam zien gaan met prachtig licht en kleuren erbij. En stiekem had ik zoiets wel verwacht. Niets was minder waar, ik zag helemaal niks, behalve dat mijn moeder er niet meer was. De volgende dag sprak ik mijn collega Mavis Pittilla en vertelde dat mijn moeder overleden was en hoe het allemaal gegaan was.

Zij zat op dat moment in Schotland in een oud kasteel en de verbinding was slecht. Ze vertelde dat op dat moment alle lichten begonnen te knipperen daar en ze zei, ‘je moeder is hier’. Mavis had mijn moeder nog nooit ontmoet en wist alleen een paar dingetjes die ik over haar verteld had. Ze wist me vervolgens een aantal feiten te vertellen over mijn moeder die allemaal klopten, o.a. over een klein sieraad wat we zochten, en waar we het konden vinden. En ja hoor, vlak daarna kwamen we het tegen, precies zoals mijn moeder het beschreven had. Mooie informatie en het ‘bewijs’ dat mijn moeder er nog was, een dag na haar overlijden liet ze al van zich horen. Wat was ik daar blij mee en dankbaar dat ze dit al zo snel liet weten.

Het is voor een medium moeilijk om contact te maken met je eigen dierbaren, want je weet nooit of de informatie die door komt vanuit jezelf komt of werkelijk van je overleden dierbaren. De informatie die en medium oppikt zijn eerst feiten zoals bijvoorbeeld, de manier van overlijden, persoonlijkheid en werk of hobby’s. Als je dat doet voor iemand die je niet kent kun je vrij makkelijk checken of de feiten kloppen, maar uiteraard lukt dat niet met je eigen dierbaren omdat je die informatie al weet.

Die avond in Schotland was de eerste keer en zeker niet de laatste keer dat mijn moeder van zich liet horen. Elke kans grijpt ze aan bij mijn collega’s, cursisten en bij mij om van zich te laten horen. Gelukkig weet ik nu wanneer ze er is, ik voel haar en kan haar zien. Ze helpt mijn cursisten met oefenen en ze vindt elke keer een originele manier om haar boodschappen door te geven. Het is uiteraard niet hetzelfde als de telefoon oppakken en even praten met elkaar. Onze band is anders geworden, er is een bijzondere samenwerking tussen ons ontstaan die bijna nog hechter is dan toen ze hier was. Al is het op een andere manier, mijn moeder is terug gekomen, en ik ben oneindig dankbaar dat onze band van onvoorwaardelijke liefde niet verbroken kan worden.

Deze tekst kwam ik vanmorgen tegen en gelijk gingen mijn gedachten naar de personen die ik zo graag terug zou willen halen. Wat zou ik graag nog even praten met mijn moeder, haar stem, haar lach weer horen en even knuffelen.

Voor het overlijden van mijn moeder hebben we regelmatig gesproken over het leven na de dood. Ik geloof er heilig in en mijn moeder luisterde naar wat ik zei, 100% overtuigd was ze er echter niet van. Ergens wilde ze het ook niet, want zei ze, ‘als ik daar ben en iedereen waar ik van hou is hier, dan wil ik liever hier zijn’. Zo had ik er nog nooit over nagedacht, en mijn, ‘maar je kunt dan nog steeds nog bij ons zijn’, kon haar ook niet overtuigen. Daarom spraken we af dat ze wel van zich zou laten horen als dat zou kunnen.

Lieve mam, dank je wel, ik hou van je!

bottom of page