WELKOM    AANBOD   ANNEKE   AGENDA   MEDIA   RETRAITE   BLOG   LOGIN   CONTACT

 

ANNEKE KLAASSENS   SPIRITUEEL CENTRUM   ATALANTA 145   +31 (0)6 15 669 660.  KVK 32062959   BTW NL1676.19.792.B.01

 

© 2018 ANNEKE KLAASSENS     ONTWERP  MONIQUEVANKESSEL.NL

YOU DO NOT

ATTRACT

WHAT YOU WANT

YOU ATTRACT

WHAT

YOU ARE

OPLEIDING

Spiritueel Mediumschap

In 2011 ben ik begonnen met een jaarcursus spiritueel mediumschap. Door het enthousiasme van de cursisten is dit uitgegroeid tot een 3 jarige opleiding en deze kan worden afgesloten met een certificaat.

 

In Nederland is mediumschap niet erkend als beroep, dit is wel het geval in Engeland. De Spirituele Nationale Unie (SNU) is een officiële instantie waarvan je lid kunt worden. En dat is de enige plek ter wereld waarbij je officiële certificaten kunt halen als je dat zou willen, deze zijn echter alleen in Engeland geldig. Tijdens de opleiding volgen we wel de richtlijnen van de SNU.

 

Deze opleiding die bestaat uit 10 lessen per jaar, is bedoeld voor mensen die meer willen dan af en toe een dag les. Heb je al eens een cursus gedaan of is het nieuw voor je, maar wil je je verder ontwikkelen in het Mediumschap, dan is dit een opleiding voor jou! We gaan werken met de volgende onderwerpen:

 • Psychic reading

 • Contact met gidsen

 • Spirituele healing

 • Het sterker maken van je contact met de geestenwereld.

 • Je leert hoe je meer en sterkere bewijzen kunt krijgen,

 • Wat is jouw rol als medium

 • Hoe haal je het beste uit jezelf

 • Hoe ga je met verschillende vragen en situaties om

 • Wat is de 'power' en hoe versterk je de 'power'

 • Hoe pas je spiritualiteit toe in het Mediumschap.

 • Verschillende meditatie technieken

 • Kennis van de historie van mediumschap

 • 7 principes van het spiritualisme

 • Geïnspireerd spreken

 • Prive consulten geven

 • Demonstratie technieken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eerste jaar

Het eerste jaar is geschikt voor iedereen die zich spiritueel wil ontwikkelen. Je leert de basistechnieken en theorie van het mediumschap maar we besteden ook veel aandacht aan je eigen spirituele ontwikkeling. Wie ben je en hoe sta jij in het leven?

Hoe kun je spiritualiteit en mediumschap in je dagelijks leven integreren. Juist door je persoonlijk te ontwikkelen, in combinatie met het ontwikkelen van je mediumschap zul je sterker in het leven komen te staan.

Je krijgt veel ruimte om jezelf het beste te ontwikkelen. Niemand is hetzelfde, iedereen is uniek, en daarom kijk ik ook wat het beste past bij jou. Waar ligt jouw kracht en hoe kunnen we dat het beste versterken. We zullen veel praktische oefeningen doen met elkaar en in groepsverband.

Daarom zijn de groepen ook niet te groot (maximaal 14 mensen) zodat er veel persoonlijke begeleiding is. Aan het einde van de opleiding plannen we tijd in en krijg je van mij een persoonlijk advies mee. 

 

Tweede jaar

In het tweede jaar gaan we dieper in op bovenstaande onderwerpen. Je leert nog een betere connectie te maken met de spirituele wereld. Je leert om beter te werken met de ‘power’ en we gaan dieper in op de achtergronden van het mediumschap. We kijken ook naar jouw rol als medium. De manier waarop jij in het leven staat, ‘kleurt’ ook je mediumschap.

Door verschillende oefeningen leer je goed het verschil te voelen tussen het contact met de spirituele wereld en het werken met de mensen hier. Aan het eind van dit jaar krijg je ook weer een persoonlijk advies mee van mij.

 

Derde jaar

In het derde jaar krijg je de mogelijkheid om privé consulten te oefenen en het geven van demonstraties.

Wat heb je nodig om een goed privé consult te geven? Hoe lang duurt een consult, wat kun je tegen komen tijdens een consult? Hier gaan we dieper op in en we kijken ook naar de psychologische achtergronden van de ‘klant’.

Buiten de lessen om plannen we tijd in om onder begeleiding van mij, consulten te oefenen, je krijgt dan gelijk persoonlijke feedback en punten waar je aan kunt werken.

Ook is er tijd voor het geven van demonstraties en elke keer krijg je feedback zodat je weet waar je staat in je mediumschap. 

 

Gast docenten

In het tweede en derde jaar zal mijn Engelse collega medium Lynn Probert samen met mij een dag les geven. Lynn is een ervaren medium die over de hele wereld les geeft en ook als docent verbonden is aan het Arthur Findlay college.

 

Als medium ben je geen therapeut maar kom je wel in aanraking met klanten die in bepaalde psychologische processen zitten. Daarom heb ik spiritueel coach Sonja Elferink uitgenodigd om te kijken naar jouw eigen ontwikkeling, je leert eenvoudige coachingstechnieken en wat te doen in verschillende situaties met je cliënten.

 

Voor het eerste jaar heb je geen speciale ervaring nodig. Heb je al elders cursussen of workshops gevolgd, dan kunnen we overleggen om eventueel in een ander jaar in te stromen.

Elk jaar is afzonderlijk te volgen, je verbind je echter wel per jaar aan de opleiding.

 

Na deze 3 jarige opleiding is er de mogelijkheid om je verder te verdiepen. Kijk op de site voor meer informatie bij JOURNEY OF THE SOUL. Of volg een losse workshop bij een van de gastdocenten.

 

Je kunt me mailen om je op te geven of voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wil je eerst ervaren hoe het is om een les mee te maken, dan is er de mogelijkheid om een losse workshop te doen.

 

Vanaf september 2018 start er weer een nieuwe opleiding, je kunt je hiervoor al aanmelden!!

(Nog slechts een paar plekken vrij).

TRAINERS

Sonja

Lynn

Helen

Anneke

Anneke Klaassens

 

OPLEIDING

Spiritueel Mediumschap

_ Je krijgt veel ruimte om jezelf het beste te ontwikkelen. Niemand is hetzelfde, iedereen is uniek, en daarom kijk ik ook wat het beste past bij jou._