top of page

Interview: Spiritueel.com

 Marinka, de beheerder van de weblog Spiritueel.com, heeft

onlangs een interview met mij gehad. Dat interview heeft Marika

op haar webog geplaatst. Een gedeelte van dit interview kun

je hier terug lezen. 

 

De weg naar mediumschap

Anneke Klaassens is niet altijd fulltime medium geweest. "Een groot deel van mijn carrière was ik als freelancer werkzaam in de reisbranche. Ik stond onder andere veel op beurzen.", vertelt Anneke. "Vervolgens ben ik gestart met een eigen groothandel in golfcadeauartikelen. Toen stond het hier dus vol met golfrotzooi", lacht ze. "Vanaf mijn twintigste was ik al geïnteresseerd in astrologie en spiritualiteit. Mijn interesse werd nog meer aangewakkerd toen ik een programma mocht opnemen voor een Amsterdamse tv-zender, waarvoor ik allerlei esoterische fenomenen mocht onderzoeken. Dat was heel erg leuk om te doen."

 

"Wat heel veel indruk heeft gemaakt was het moment waarop ik mijn oma, die overleden was, plotseling naast mijn bed zag staan. Dat was rond mijn veertigste". Anneke vervolgt: "Niet veel later was ik met mijn partner bij een demonstratie van mediumshap aanwezig. Terwijl zij een reading kreeg merkte ik dat ik een beetje zat mee 'kijken'. Het medium merkte dit blijkbaar ook en zei, jij bent ook een medium. Ik dacht, ja dat zal wel. Ik zei dat ik wel mijn oma had gezien, waarna het medium vroeg of ze iets had gezegd. Ik zei dat ik haar had zien huilen, waarop het medium zei dat mijn oma juist ontroerd was van blijdschap dat ik haar kon zien en dat ze daarom één traan had getoond. Dit klopte inderdaad."

 

Deze gebeurtenis wakkert bij Anneke de interesse aan om het mediumschap verder te onderzoeken. "Nadat ik een cursus intuïtieve ontwikkeling heb gevolgd kreeg ik op mijn veertigste de kans om mijn zaak in golfartikelen te verkopen. Ik besloot in het diepe te springen en heb toen een cursus geboekt bij het Arthur Findlay College (AFC). Ik wilde tijdens die week kijken of ik het mediumschap echt goed zou kunnen ontwikkelen. Ik kreeg een consult van medium Janet Parker en het eerste wat ze zei was 'welkom thuis'. Toen, en tijdens de rest van de week waarin ik ook Paul Jacobs heb leren kennen, viel alles op zijn plek." In de periode hierna volgt Anneke diverse cursussen en ontwikkelt ze zich snel als medium. "Omdat ik leer door te observeren heb ik heel veel demonstraties bezocht en workshops gevolgd. Ik wist toen al dat ik ook les wilde gaan geven." Terwijl ze begin 2010 net is begonnen met lesgeven wordt Anneke uitgenodigd om een special op te nemen voor SBS6. Haar taak is om Patty Brard les te geven in het mediumschap. Anneke: "Door mijn deelname aan dit programma is alles vervolgens in sneltreinvaart gegaan. Ze zeggen wel eens dat je leven rond je veertigste pas echt begint. In mijn geval was dat daadwerkelijk zo, want wat ik toen ben gaan doen voelde echt als thuiskomen. Ik zou ook niet meer zonder kunnen en willen."

 

Klik hier voor het complete interview met Marinka op de weblog Spiritueel.com

Interview: De Vriendin

Anneke (Medium, 48): “Mijn hele leven ben ik geïnteresseerd in spiritualiteit en astrologie. Ik voelde dat er meer tussen hemel en aarde was, maar ik kon niet met overledenen communiceren. Daar was ik ook niet mee bezig. Ik had een eigen groothandel in golfartikelen en leidde een druk leven. Nooit dacht ik later als medium te gaan werken en zelfs cursussen mediumschap te geven. Tot ik tien jaar geleden mijn overleden oma naast mijn bed zag staan. Ik vond het niet eng, maar juist heel fijn om haar levensecht te zien. Terwijl ik naar haar keek, overviel me een onbeschrijfelijk mooi gevoel. Hoewel er een traan over haar wang rolde, wist ik dat ze niet verdrietig was. Het was een traan van vreugde. Ze was blij dat ik haar eindelijk kon zien.

 

Die ervaring veranderde mijn leven voorgoed. Ik voelde dat het tijd was om meer met mijn aanleg te doen. Ik verkoch mijn bedrijf en ging naar The Arthur Findlay College, een Engelse school waar je het mediumschap kunt ontwikkelen.

Een medium kan contact maken met overledenen en hiervan bewijs geven door specifieke informatie van de overlede door te geven, zoals hoe oud de overledene is geworden en de reden van zijn of haar overlijden. Mensen willen graag bewijs zien zodat ze weten dat een medium echt contact heeft en overledenen werken hier graag aan mee. Zij willen niets liever dan mensen op aarde laten weten dat ze nog altijd bij ons zijn om ons te helpen.

 

Sinds ik mijn eigen praktijk ben begonnen, sta ik dagelijks versteld van de wonderen die gebeuren. Laatst kwam een vrouw voor een reading. Ze miste haar overleden man zo dat ze ’s avonds niet kon slapen. Ik maak altijd een geluidsopname van een reading zodat mensen de informatie die hun overleden dierbare geeft in alle rust terug kunnen luisteren. Het kippenvel stond op mijn armen toen de vrouw me onlangs vertelde dat ze weer kon slapen. Iedere avond luistert ze naar de woorden van haar man. Het geeft haar enorm veel troost en rust te weten dat hij nog altijd bij haar is.”

 

Interview: Sonja Brekelmans

anneke klaassens
bottom of page